Beléptető rendszerek

Az elektronikus beléptetést megvalósító rendszerek a biztonságtechnika speciális és egyre fontosabb szegmensévé váltak napjainkra. A beléptető rendszereket ott célszerű alkalmazni, ahol a személyek, járművek mozgása egy adott objektumon belül regisztrálható, illetve feltételhez kötött. Korszerű riasztórendszereink már képesek ilyen feladatok ellátására is, azonban összetettebb feladatok - munkaidő-nyilvántartás szükségessége; több kártyaleolvasó hely, stb. - esetén beléptető rendszer kiépítése indokolt. Ezek a hálózatok már - akár a vállalati számítógépes infrastruktúrához kapcsolva - átfogó képet adnak bármely pillanatban a munkahelyen tartózkodó személyekről és járművekről, a ledolgozott munkaidő alakulásáról.

A beléptető rendszerekre a  garanciaidőn túl is biztosítjuk az esetlegesen meghibásodott vagy (felhasználó által) megrongálódott egységek cseréjét, valamint a működtető szoftver UPDATE lehetőségét! Az eszközök referenciája, a több éves tapasztalatok, valamint a széles körű alkalmazási területük azt bizonyítják, hogy a modern beléptető rendszereink igen nagy biztonsággal szolgálnak ki minden felmerülő igényt.

A beléptető rendszereknek több fajtájának a telepítését is vállalja cégünk:

  • Proxymiti kártyás beléptető
  • Kódos beléptető
  • Rendszámfelismerővel ellátott sorompós beléptető
  • Integrált beléptető- és munkaidőnyilvántartó rendszer
  • Ujjlenyomat olvasó rendszer

OLVASÓK

KÁRTYÁS OLVASÓK

A közelítőkártyás beléptetők (proximity) lehetőséget adnak arra, hogy gyorsan, egyszerűen azonosítva lehessen helységekbe be ill. kijutni.

Olvasási távolság: 8 - 12 cm, típustól függően.
Anyaga: ABS.
Fényjelzés: 3 LED.
Hangjelzés van.
Kábel: 3m csatlakozó kábel.
Olvasó védettsége: IP54
Rejtett rögzítő csavarok

UJJLENYOMAT-AZONOSÍTÓK

Napjaink biztonságtechnikája többféle megoldást kínál a védett területekre való bejutás ellenőrzésére, szabályozására és korlátozására. Erre az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás a beléptető rendszer. Többféle elven működő beléptető rendszer létezik, de mindegyiknek van valamilyen hátránya, leginkább a nem megfelelő biztonság vagy a magas ár. A kártyát el lehet veszíteni, ellophatják és kölcsönadható. A kódokat és jelszavakat el lehet felejteni, kifigyelhetik és átadható. Nem is beszélve az elveszíthető, ellopható és másolható kulcsokról.
A biometrikus beléptető rendszerek nagyságrendekkel magasabb fokú biztonságot nyújtanak, mert az adott személy egyedi fizikai és testi jellemzőit használja azonosítás céljára. A biometrián alapuló belépető rendszer ezeket a jellemzőket hasonlítja össze, az adatbázisban már korábban eltárolt adatokkal.
Csak a biometrikus azonosítás az egyetlen olyan eljárás, amely az emberek valódi, tőlük elválaszthatatlan azonosságán alapul.

KÓDZÁRAK

KÓDZÁRAS BELÉPTETŐK

A kódzáras rendszer gyakorlatilag azt a szintet tudja, mint a kártyás beléptető rendszer, csak nem közelítő kártyával, hanem személyre beállított kódokkal üzemel.

DK9521

A DK-9521 univerzális, önálló digitális beléptető billentyűzet.. Önálló
elektromos zár és beléptető rendszerekre tervezve 12..24V AC/DC tápfeszültséggel működik és virtuálisan kompatíbilis minden elektromos zárszerkezettel. Emellett alkalmas biztonsági rendszerek, automata irányítók és szerkezetek vezérlésére. A DK-9521 egy relé kimenettel rendelkezik.

VEZÉRLÉSEK

SW-500 vezérlő és kiegészítői

12 000 kártya kezelése, 9 000 eseménytár, 2 (KI-BE) olvasó kezelése,
Olvasóinterface, Clock-data, vagy Wiegand , Vonal: RS-485 interface,
Bemenetek: 2 nyitás érzékelő, 2 kézi nyitás, szabotázs, 2 táphiba, 4 általános
Kimenetek: 2 relé (10A), 4 open collector (500 mA);
Real time óra, Back-up elem

MUNKAIDŐNYILVÁNTARTÓK

A beléptető rendszer szerves részeként nyilvántartja a napi munkakezdés-munkavégzés közötti időt, folyamatosan ellenőrzi a napi mozgásokat, napi-heti-havi rendszerességgel lekérdezhető név szerint a munkaidő.

BELÉPTETŐ KIEGÉSZÍTŐK

Beléptetőhöz használt egyéb eszközök

Az ajtózáró elektronikus rendszerek lehetnek: elektromos zár, un.  mozgó alkatrész nélküli síkmágneszár, zárszerkezetbe épített kódzár, kártyaazonosító.
Eff-Eff és Cortit mágneszárak:
4000N szilárdság, állítható nyelvtámasz, folyamatosan terhelhető, 12 V-os kivitel

Ajtótartó mágnesek

3000N tartóerő, 12V 660mA vagy 24V 330mA

Hidraulikus ajtóbehúzók

Kábelátvezetők ajtóhoz:
Kétféle kivitel:
1 - ajtón kívüli kivitel,
2 - süllyesztett (bevésett) kivitel.

Vésznyitó

Benyomható plexi ablak, kulccsal visszaállítható,
Falon kívül, vagy süllyesztve szerelhető. LED visszajelzés.

Kulcstartó doboz

Mechanikus kulcsok tárolására, alarm jelzéssel,
kitörhető, cserélhető plexi ablak. Falon kívül szerelhető.

Tápegység


VEZÉRLÉSI LEHETŐSÉGEK

A beléptető olvasók képesek vezérelni: ajtó nyitása, forgóvilla, forgókapu, sorompó, zárvezérlések, parkoló zárak, láncsorompók, s minden más, ki-beléptetéssel kapcsolatos eszköz.
DL-600 porfestett és rozsdamentes forgóvillák:

Kis helyigényű, gazdaságos beltéri elektromechanikus forgóvilla.
Hidraulikusan csillapított karvisszaállás. Feszültségmentes állapotban mindig nyitott állapot (FSF). A forgóvilla tartalmazza a belső vezérlőt és tápegységet. Porfestett vagy rozsdamentes burkolat, rozsdamentes tető és karok.

Krómozott beltéri korlátok

Az oszlopok 48x2 mm-es polírozott, rozsdamentes- vagy krómozott acél csőből, kör alakú, galvanizált acél talppal, melyen az oszloppal azonos kivitelű takarólemez van. A karmantyúk és oszlopvég lezárók fekete, vagy barna polietilénből. A korlátrudak 1, 2vagy 3 sorban, méretük 40x1.5 mm, 1, 1.5, 2 és 3 m hosszúságban.


Motoros lengőkapuk, rozsdamentes

Motoros működtetésű lengőkapu biztonsági kuplunggal, állítható nyitási idővel. Rozsdamentes acél, vagy krómozott kivitel. A szélessége 90cm, de rendelhető 120cm-es is. 120N erővel a menekülési irányba a kar mindig nyitható, a vésznyitást hangjelzés és az oszloptetőbe épített lámpa villogása kíséri. Tápellátás:230V.

Kártyaelnyelők, beltéri / kültéri